Mijlpaal

‘t Kampje-Plus is een vereniging

Op de ledenvergadering van 12 februari 2020 is ’t Kampje-Plus een ‘gewone’ vereniging geworden. Op 20 februari is de “Akte van omzetting” gepasseerd bij de notaris (bekijk de statuten). Vijf jaar geleden was ‘t Kampje-Plus opgezet als ‘coöperatieve’ vereniging. Toen is nog de mogelijkheid open gehouden dat het contracten zou afsluiten met dienstverlenende organisaties, bijvoorbeeld voor zorg. Maar alle aandacht is komen te liggen op de kerntaken welzijn en ontmoeting; op een belangeloze inzet voor de doelgroepen en uitdrukkelijk niet op het maken van winst.

Er is maar één club die bij alle vernieuwingen in en rond ’t  Nieuwe Kampje de bevolking vertegenwoordigt: dat is ’t Kampje-Plus. Handelen namens de bevolking is haar alibi. Daarom: word lid, dan is het draagvlag zo groot mogelijk! Lees ook bij “Wat doet ’t Kampje-Plus”  en bekijk het verslag van de “Ledenvergadering van 12 februari 2020” 

Applaus voor de zorg

Jongere bewoners namen het initiatief om op 17 maart luid te applaudisseren voor alle medewerkers van de zorg. Het bestuur van ‘t Kampje-Plus deed daar graag aan mee. (foto Thea de Bruin)

Happy Ouwer

Foto hiernaast (van Gerhard Hof): Happy Ouwer 12 februari 2020 over molens uit De Vechtstreek door foto- en videoclub Loenen.

 

Een van de middelen om ontmoeting te bevorderen is het maandelijkse samenzijn: op de zaterdagmiddag vanaf 15.30 uur samen iets drinken met mensen van binnen en buiten ’t Nieuwe Kampje. Er is ook altijd een kort thema.

 

Het programma voor de komende maanden:

  • 21 maart stond gepland: “Van poëzie kun je blij worden”, met Henk Groen. Dit is gecanceld vanwege de risico’s op verspreiding van het corona-virus.
  • 18 april: dans met Merel Groen: geannuleerd.
  • 16 mei: piano en zang met Henk Boele: geannuleerd.
  • 13 juni: thema nog onbekend.

Volgende Happy Ouwers: kijk bij “Activiteiten”

Tentoonstelling van de ‘Zaterdagschilders

Deze groep uit Breukelen toont haar schilderijen op de begane grond en eerste verdieping. Elke zaterdagmorgen treffen de schilders elkaar in het Trefpunt te Breukelen. Het resultaat van jaren creativiteit is te zien op de benedenverdieping naast de bibliotheek en op de eerste verdieping. De tentoonstelling is vanwege de corona-crisis niet te zien en zal zodra dat kan weer opengaan.

Bestuurslid gezocht

Wilt u bijdragen aan ons unieke, nieuwe experiment? Wij hebben een gezellig team en zoeken een bestuurslid dat kan organiseren, mee wil denken over de grote lijnen en ook een beetje van schrijven houdt (secretaris).

Kost het veel tijd?

De tijd die je aan het bestuurswerk besteedt wisselt, gemiddeld zo’n twee uur per week. Er zijn veel vrijwilligers die mee willen werken, dus je hoeft niet alles zelf te doen!

Belangstelling?

Inlichtingen bij Annemiek Elling, 0294 234 978 of Rien Klein Meuleman, 06 295 973 95).